Bath’s new hotel opens for business

The new Apex City of Bath Hotel has had what you might call a ‘soft opening’ with forty odd rooms now taking paying guests.

IMG_3814

The signage going up on the Apex City of Bath Hotel

The reception and downstair bar areas are also in business. I am told facilities like the gym and pool will be coming on line in a month or so.

IMG_3819

A temporary entrance to the City of Bath Apex Hotel.

Apex said the hotel would open in August and are true to their word. Work continues around guests but doesn’t seem to be interfering with their stay.

IMG_3817

An interior view inside the newly opened hotel.

The hotel will be Bath’s largest hotel both in terms of conference and events spaces and number of bedrooms.

The hotel’s conference room will hold up to 400 delegates which will be the largest in Bath and the four-star hotel itself will have 177 contemporary bedrooms including family rooms and suites, some of which include balconies.

Good to see also that the Highways Department has painted in the zebra crossing outside the Odeon complex. The whole thing was getting illegible.

IMG_2260

The crossing before re-painting.

IMG_3813

The crossing after a new coat of paint!

Roadworks around the Saw Close area – which is being re-modelled – have revealed some of the original stone setts under the tarmac in Upper Borough Walls.

IMG_3812

Roadworks have uncovered the underlying stone setts.

Talking of stone setts – our proud symbol of World Heritage Status – outside the side entrance to the Pump Room – could do with some attention. Not exactly the best way of promoting the city’s standing as a major tourist centre.

IMG_3820

The UNESCO symbol for a site of World Heritage status – with missing stone setts.

IMG_3822

A closer look at missing stones.

IMG_3821

Yet another missing stone.

Coming home along the canal l noticed workmen are starting to take down the lighting that was installed in one of the long tunnels at one end of the Sydney Gardens stretch of the Kennet and Avon Canal.

IMG_3825

Workmen starting to remove the lighting installed in the tunnel under Cleveland House.

B&NES did not agree with the developer of the property above – Cleveland House –  that the installation was a good idea and have obviously refused retrospective planning permission.

Check out the story about the tunnel and the lights elsewhere on the site. Just enter ‘Cleveland House’ into the ‘search’ box.